fbpx

Vad säger du?

Enligt forskning upplevs 80 % av alla webbsidor som ointressanta och inaktuella. Dessutom läser besökarna i genomsnitt bara drygt en fjärdedel av texterna. Hur får du dina hemsidesbesökare att stanna kvar och ta till sig det du vill förmedla?

Texter som är personliga, som fångar intresse och träffar din kund rakt i hjärtat kommer att bygga relationer och skapa trygghet. I slutänden betyder det större chans till affärer.

Vad står det på din hemsida?

Att skriva text till sin hemsida är något som kan tyckas vara knepigt. Hur förmedlar man sin expertis på ett effektivt sätt samtidigt som det är lättbegripligt för läsaren? Här kommer några tips på vad som kan vara bra att tänka på när du skriver texter till din hemsida:

Använd en beskrivande titel

Om titeln redan från början speglar innehållet i din artikel kommer både den som läser texten och sökmotorerna förstå vad den handlar om. Då har du skapat en bra grund redan från början.

Skapa en tydlig struktur i texten

Genom att vara konsekvent i hur man skriver och strukturerar texten underlättar man för den som läser, det oavsett om dom läser via dator, mobil eller surfplatta. En bra skrivstil med tydligt innehåll kan i många fall vara avgörande för hur din text uppfattas.

Skriv lite kortare

Vi tenderar att inte läsa färdigt långa texter eller artiklar online. Skriv kort och koncist! Då kommer fler läsa artikeln i sin helhet och alla blir nöjda.

Tänk på sökord och fraser

När man skriver online är det klokt att underlätta för sökmotorerna att hitta just dina sökord och fraser. Benämn saker med sitt fulla namn, det gör stor skillnad. Det i sig är viktigare än att hela tiden försöka peta in sökord i varje mening. Överdriver man det kommer läsupplevelsen garanterat inte bli bra och det fyller inget som helst syfte. En bra regel att följa är att den som läser texten inte ska märka att det finns nyckelord i den.

Länka!

Har du skrivit andra artiklar eller texter som kan vara intressanta för den som läser det du skriver? Länka till dem i texten, det gör det enkelt för den som läser att hitta till andra artiklar inom samma ämne. På köpet gör man sökmotorerna en tjänst och dessutom kommer fler hitta din text.

Mjuka upp

Ibland kan bilder och illustrationer göra underverk för den som läser. Men som vanligt, lagom är bäst. Använd inte för omfattande bilder som gör att texten tar evigheter att läsas in!