fbpx

Fem tips för en bra hemsida

Att bygga en ny hemsida är ett kul projekt! En möjlighet att rensa bort det gamla och bygga upp något nytt. Vi på AR2 hjälper många kunder att bygga hemsidor och vi vill här dela med oss av en kort ”tänk på”-lista som kan vara till nytta för dig som står inför beslutet att bygga en ny sajt.

1. Hemsidans syfte

Vilken är din eller dina målgrupper och hur kommunicerar du bäst med dem? Ska sidan vara en form av kundtjänst eller ska du locka till sälj?

2. Första intrycket

Du har bara en chans och ett fåtal sekunder på dig att ge ett bra första intryck. Sidan ska prata med målgruppen och vara visuellt tilltalande och proffsig. Sätt dig in i besökarens situation.

3. Användarvänligheten

Tänk igenom hur du utformar sidorna och koppla dem till syftet. Besökaren ska gilla din sida inte bli irriterad. Hur många klick måste besökaren ta sig igenom för att hitta det hen söker?

4. SEO

Vilka ord använder besökaren för att hitta din sida via en sökmotor? Använd den kunskapen till innehållet på hemsidan. För att komma högt upp i sökresultatet på sökmotorer måste du ha en relevant sida med rätt rubriker, text, metataggar etc. Gör du rätt kommer du älskas av Google och placeras högt upp i sökresultatet!

5. Marknadsföringen

Nu har du en sida med innehåll som älskas av sökmotorerna! Nu kommer du till nästa roliga steg. Att få fler besökare/kunder till sidan. Det får du genom att marknadsföra den på olika plattformar. Tänk igenom hur du kommunicerar/marknadsför dig på sociala medier, klassiska medier, nyhetsbrev, trycksaker, mejlhälsningar, visitkort… Ja, egentligen alla forum där du syns och verkar med ditt företagsnamn.

Vill du ha någon att bolla dina idéer med eller någon som hjälper dig med ovanstående? Välkommen att höra av dig till oss så kikar vi på det tillsammans!