fbpx

SEO – Sökordsoptimera din hemsida

Du har säkert talas om SEO. Det är ett vanligt uttryck i den digitala världen men vad betyder det egentligen?
Sökordsoptimering eller SEO (Search Engine optimization) är ett sätt att marknadsföra sin hemsida med målet att öka synligheten på sökmotorernas organiska sökresultat.

Vad är ett sökord?

Som ordet själv upplyser om så är det ett ord som man söker på hos en sökmotor exempelvis Google. Det är ord eller fraser som används för att förena innehållet med de ord som personer söker på när de är ute efter en produkt eller tjänst.
För att nå ut till sin målgrupp och sin potentiella målgrupp är det viktigt att använda högkvalitativa sökord som också är relevanta till innehållet.

Det finns många faktorer som påverkar resultatet, hur fungerar det egentligen?

Google använder sig av en spindel som crawlar webben och letar index, med hjälp av algoritmerna kommer de fram till ett resultat som ger webbplatsen en viss placering på sökmotorn. Förutom sökord så kollar spindeln på samtliga sidor på webbsidan samt på länkar och hur snabbt sidan svarar.

Hur gör man för att hamna högre upp på sökmotorn?

Jo, man behöver såklart sökordsoptimera sin webbplats och därmed använda relevanta sökord. Som tidigare nämnt är det spindeln som styr resultatet och det är den som avgör vilken placering man får Google utefter hur pass bra som de tycker att hemsidan är.

Producera fortlöpande nytt innehåll till hemsidan

Genom att producera nytt innehåll skapas möjligheten att synas på fler sökord som man inte reflekterat över tidigare. Spindeln kommer då att kontinuerligt uppdatera din placering på sökmotorn.
För visst vill du ha så bra placering på sökmotorn som möjligt?

Vi hjälper såklart till med utvecklingen av din webbsida, kontakta oss så pratar vi mer om det!