fbpx

Mirjam Lindahl är vår nya copywriter!

–Ord är viktiga. Och hur man använder dem är ett hantverk. Det säger Mirjam Lindahl som är copywriter och skribent på AR2 Reklambyrå.

Orden har alltid funnits där och med dem en fascination över hur vissa formuleringar tar sig in dit andra meningar inte hittar. Uppsatsskrivandet i skolan var en favoritsysselsättning och skrivbok efter skrivbok fylldes med historier och berättelser, vilket –om sanningen ska fram kanske inte alltid var till lärarnas odelade glädje.

–Jag är en skapande och estetisk personlighet, säger hon och berättar också om gesällbrev i floristyrket och om musikstudier på folkhögskola. Och ändå blev det ekonom av mig under en period! skrattar hon. Men jag har också lärt mig att alla sidospår bidrar med erfarenheter som kan tas tillvara på.

Mångsysslare är en beskrivning som passar in på AR2 ́s ordmakare och det var under en kurs i kreativt skrivande som tanken på att kunna använda skrivandet i yrkeslivet föddes. Och förutom att vässa våra kunders kommunikation i såväl digitala kanaler som på trycksaker skriver Mirjam även artiklar, fotograferar, sjunger och skriver skönlitterärt.

–Jag uppskattar variationen i arbetet, säger hon. Att få sätta mig in i kundens vardag, förstå vad man vill förmedla och utifrån det skapa texter som fångar och skapar intresse. Som tar sig in och berör.

Fritiden ägnar Mirjam åt körsång, träning och umgänge med familj och vänner. Långa promenader med hunden bidrar med både avkoppling, återhämtning och inspiration.

–Vissa formuleringar kommer till mig i rytmen av fotstegen mot asfalten och en del ord växer fram som beskrivningar av det jag ser runt omkring. Jag kryper gärna nära med kameran och fotar detaljer i naturen. Bladnerver, rimfrost på ett grässtrå eller daggdroppar i spindelnät är som små konstverk i en stor verklighet. Precis så kan rätt ord blänka till och fånga uppmärksamheten i ett ständigt flöde av intryck, menar Mirjam.

–Välkommen att höra av dig, hälsar hon. Så skapar vi texter och innehåll som talar lite extra till de du vill nå.