fbpx

Linköpings skönaste grönaste lounge & restaurant

Pegs & Tails: strategi, copy, visuell identitet, webb, kommunikation

Kockprofilen Johan Ilbäck startade restaurang med catering på Linköpings golfklubb och anlitade oss för att ta fram namn och hela konceptet för Linköpings grönaste skönaste loungerestaurang. 

Ur ett varumärkesarbete kom namnet Pegs & Tails – en lek med ord som kan skruvas efter situation (som Pigs & Tails när det serveras vilt, eller Pegs & Tales för konferenser). Den visuella identiteten går konsekvent genom allt – interiör, exteriör, webbsida, social media och annonsering för att skapa stark identitet. 

Restaurang, festvåning & catering
på Linköpings Golfklubb

Varumärke

Namnet Pegs & Tails är mångbottnat. Dels härrör det från ett traditionellt snickerimönster som var populärt i Skottland – golfens vagga. Sedan kommer det förstås från peggarna i golfbagen. Ordleken fortsätter genom att byta ut tails mot tales; Berättelserna (de sanna eller de förskönade …?) som delas över ett glas efter en golfrunda. Byter man sedan pegs mot pigs anar man Johans jaktintresse, och framför allt engagemanget med att höja intresset för östgötskt vildsvinskött, men också för ett hållbart mathantverk genom att ta vara på hela djuret– ända till svansen… Och tails är ju också själva svansen ordet cocktail.