fbpx

Därför bör du använda video i din marknadsföring

Vet du hur många meter innehåll vi scrollar igenom på våra mobila enheter per dag? Anders hos oss på AR2 drog en vild gissning på 700 meter när han fick frågan vilket är aningen i överkant, men svaret lär ändå överraska dig.

Faktum är att vi användare i snitt scrollar igenom 90 (!) meter innehåll per dag i våra mobila enheter. Skillnaden mellan 700 och 90 meter är visserligen stor, men frågan är hur man som företagare går tillväga för att stå ut från denna mängd med information när man vill synas. Bör man publicera mer innehåll eller ska man istället försöka publicera bättre innehåll för att nå ut till sin publik?

Hur sticker man ut?

Kvalité över kvantitet är en tumregel när det kommer till att sticka ut från mängden och valet av format, dvs på vilket sätt man gör det, spelar också en viktig roll.

Video kommer bli allt viktigare för att synas i framtiden – det man ser redan idag är att de flesta företag använder sig av just video i sin marknadsföring och det mesta tyder på att formatet är här för att stanna.

Så varför bör du som företagare använda video i din marknadsföringsstrategi? Här kommer tre argument:

1. Video är mer tilltalande

Ett videoklipp som till exempel förklarar din produkt eller tjänst gör det enklare för din publik att ta till sig viktig information. Faktum är att den genomsnittlige personen tar till sig cirka 95 % av den information som förmedlas i ett videoklipp. I jämförelse med textbaserat innehåll, där läsaren i snitt endast tar till sig 10 % av informationen, blir fördelen med att använda video väldigt tydlig.

2. Video fungerar över alla kanaler

Även om du idag kan ta del av information på en rad olika enheter passar vissa format bättre på olika slags enheter. Exempelvis kanske du hellre läser en detaljerad infograf på din laptop snarare än på din telefon? Fördelen med video är att det fungerar utmärkt på samtliga enheter vilket gör att din målgrupp kan ta till sig innehållet var dem än befinner sig.

3. Video ger högre ROI

Marknadsförare som använt sig av videos i sociala medier är väldigt nöjda med resultaten. Visserligen kan det kosta lite mer att producera snygga videos som dessutom engagerar din målgrupp, men oftast är det väl spenderade pengar. I en undersökning med marknadsförare från 2018 svarade hela 88 % att deras satsning på videomarknadsföring i sociala medier gett en tillfredställande ROI (Return on Investment).

Vill du veta hur du kan använda video för att få ditt företag att växa? Vi på AR2 vill tillsammans med våra kunder utveckla, utmana och utstråla. Varför inte göra det tillsammans genom video?

Välkommen till AR2!