fbpx

7 tips
på hur du boostar webbupplevelsen

Idag är tålamodet hos många av oss minst sagt begränsat. Därför är en användarvänlig webbsida ett måste om du vill undvika onödig frustration. Frustration som i slutändan kan leda till att besökaren helt enkelt lämnar sidan. Och varje besökare som lämnar din sida innebär ju faktiskt en missad affär.

Men att boosta användarvänligheten behöver inte vara svårt. Här kommer 7 tips på hur du med enkla medel kan skapa en positivare webbupplevelse.

1. Använd en tydlig och enkel navigationsmeny

En tydlig navigationsmeny är en av de viktigaste faktorerna för att göra din webbsida enkel att använda. Se till att menyn är lätt att hitta och placera den på en tydlig plats, till exempel högst upp till höger på sidan. Använd lättförståelig text och se till att kategorierna i menyn är logiska och intuitiva.

2. Undvik för många undermenyer

För många undermenyer kan göra det svårt att hitta rätt information och kan leda till att besökaren lämnar sidan. Se till att ha enkel och intuitiv struktur för dina undermenyer.

3. Strukturera ditt innehåll

En välstrukturerad webbsida med tydliga rubriker och underrubriker gör det lättare för besökarna att hitta den information de söker. Använda också olika rubrikstilar och färger för att skapa kontraster mellan olika delar av innehållet.

4. Interna länkar

Använd interna länkar för att länka till relevant innehåll på din webbsida. Det gör det enklare för besökarna att hitta relaterad information och kan öka besökstiden på din webbsida markant.

5. Se till att webbsidan fungerar på alla enheter

Det kan låta som en självklarhet, men se alltid till att din webbsida är responsiv och fungerar på alla enheter – från datorer till mobiler och surfplattor.

6. Testa regelbundet

Testa din webbsida regelbundet för att se till att den är lättnavigerad. Be vänner eller kollegor att testa din webbsida och ge feedback på dess användarvänlighet.

7. Relevant och tydligt innehåll

Sist men inte minst måste såklart innehållet vara intressant och relevant, med en tydlig och bra struktur. Undvik utsvävande formuleringar som tröttar ut besökarna. Gå rakt på sak!

Behöver du hjälp med att se över din webb? Tveka inte att höra av dig till oss på AR2 – vi analyserar din sida och kommer med konkreta förslag på hur du kan ta den till nästa nivå.