fbpx

5 punkter som ger ditt företag framgång på Instagram

Över 80 % av användarna på Instagram följer ett företagskonto, en digital närvaro skapar möjligheter att bredda sin målgrupp och nå ut med sitt budskap på ett helt nytt sätt.

Antalet användare är många, det gör att företagen kan nå ut sitt budskap på ett snabbt och effektivt sätt. Vi vet att med hjälp av högkvalitativa bilder kan man öka följarantalet, men hur kan man nå ut genom det stora bruset och nå en framgång på Instagram?
Vi på AR2 tipsar dig om fem punkter.

Registrera dig som en företagsprofil

Genom att registrera sig som en företagsprofil får man tillgång till statistikverktyget. Statistikverktyget visar resultat på hur inlägg, händelser och profilen tas emot av besökarna.
Möjligheterna är stora och genom annonsverktyget finns möjligheten att nå ut till en bredare målgrupp. Dessutom kan följarna kommunicera med er på ett lättare sätt oavsett om det är via email, telefon, kommentarer eller direktmeddelande.

Använd händelserna

Skapa en händelse som bjuder in till en personlig touch av företaget och var kreativ i skapandet av händelsen, kombinera rörlig- och stillbilder.

Visa företagets personlighet

En unik känsla tillsammans med ett kreativt flöde lägger grunden för hur följarna uppfattar er som företag. Vilken personlighet har ert företag?

Våga testa något nytt och sticka ut

Gå ur bekvämlighetszonen och utforska Instagrams olika funktioner. Skapa inspirerande innehåll genom boomerangs eller superzoom, eller varför inte testa att lägga till en låt?
Testa frågelådan eller använd omröstning för att komma följarna närmare och skapa engagemang.

Dra nytta av plattformen

En händelse existerar i 24 timmar, det gör att man kan använda funktionen till att ge följarna något exklusivt, om det så är en inblick eller en teaser på en ny produkt som snart ska lanseras. För E-handel finns nu en funktion som skapar en lättare väg till ökad försäljning, nämligen genom Shopping-ikonen. Genom att klicka på produkten på bilden, så skickas användarna till hemsidan och det leder till en snabbare köpprocess.

Vill du ha hjälp med ovanstående? Välkommen att höra av dig till oss så tittar vi på det tillsammans!