Uppdrag

Logotyp
Grafisk profil

Svea Agri – En byråpitch

Vi blev inbjudna till en byråtävling för ett nytt företag inom lantbruksutrustning. Två tillverkare av foderberedning, ventilationssystem, gödselpumpar, skrapsystem, gårdsgas, komfortkliare och gummimattor skulle gå samman… Klart vi ville vara med!

Logotyp

Idéarbetet med den grafiska profilen började. Ur ledorden skissades olika former fram och till slut fastnade vi för en glob (internationellt) som kan ses som en åker (jordbruk) och ett flöde (linjerna). Grön för hållbarhet och precis i sin utformning för ingenjörsskap. Namnet fick en formgivning som visar ursprunget i två företag där “SVEA” uttrycker tradition och styrka medan “AGRI” tillför modernitet. Typsnitten är skapade för hand och en utmaning i det arbetet var två A på rad som såg väldigt annorlunda ut.

Grafisk profil

Helheten; förpackningen av varumärket, budskapet och förlängningen av logotypen. Allt ska sättas i ett visuellt sammanhang som ger stor igenkänning och rätt associationer. Förutom logotypen och färgskalan behövde vi en visuell koppling till god djurhållning. Resultatet blev stiliserad stolt boskap.

Vad vill du ha hjälp med? Skriv till oss!