Svea Agri, en byråpitch

Vi blev inbjudna till en byråtävling för ett nytt företag inom lantbruksutrustning. Två tillverkare av foderberedning, ventilationssystem, gödselpumpar, skrapsystem, gårdsgas, komfortkliare och gummimattor skulle gå samman… Klart vi ville vara med!

Idé

Under arbetet med att sätta oss in i det nya bolagets verksamhet blev det tydligt att vi behövde definiera deras erbjudande, som till nu varit helt produktorienterat. Vad stod de två tidigare bolagen för, vad hade de gemensamt och varför skulle man som kund välja det nya och okända varumärket Svea Agri? Svaret på frågorna blev fem ledord som beskriver vad Svea Agri är:
Jordbruk   Flöde   Hållbarhet   Ingenjörsskap   Internationellt
tillsammans med ett huvudbudskap som beskriver deras erbjudande
Professionell utrustning för kretsloppsinriktad djurhållning

Logotyp

Idéarbetet med den grafiska profilen började. Ur ledorden skissades olika former fram och till slut fastnade vi för en glob (internationellt) som kan ses som en åker (jordbruk) och ett flöde (linjerna). Grön för hållbarhet och precis i sin utformning för ingenjörsskap. Namnet fick en formgivning som visar ursprunget i två företag där “SVEA” uttrycker tradition och styrka medan “AGRI” tillför modernitet. Typsnitten är skapade för hand och en utmaning i det arbetet var två A på rad som såg väldigt annorlunda ut.

sveaagri logo
Grafisk profil

Helheten; förpackningen av varumärket, budskapet och förlängningen av logotypen. Allt ska sättas i ett visuellt sammanhang som ger stor igenkänning och rätt associationer. Förutom logotypen och färgskalan behövde vi en visuell koppling till god djurhållning. Resultatet blev stiliserad stolt boskap.

sveaagri ikon
Print och webb

Arbetet fortsatte med mallar för kontorstrycksaker, foldrar och annonser. Avslutningsvis tog vi fram skisser för digitala media för kommande webbutveckling.
Hur gick det då? Jo, vi vann och levererade konceptet till Svea Agri som nu har börjat lansera det efter företagsbildningen.

sveaagri webb
sveaagri profil
BeställareSvea Agri
UppdragVarumärke / Grafisk profil / Webb
Hemsidawww.sveaagri.com

Vill du också ha en grafisk profil?
Skriv till oss!