Uppdrag

Grafisk profil
Logotyp

Grafisk profil för Pionero

Pionero är ett ungt och offensivt bostadsbolag som äger och förvaltar cirka 70 hyreslägenheter i centrala Linköping. Namnet Pionero kommer från spanskans pionjär – en som bryter ny mark och tänker nytt.

Logotyp

Logotypen skapades utifrån en önskan om lejonet som symbol. Det grafiskt stilrena och moderna typsnittet utstrålar stabilitet och trovärdighet. Den blå färgen utstrålar lugn och klarhet och tillsammans med lejonet en självklar pondus.

Symboler

Lejonet står för mod. Mod att gå den väg man tror på, styrka att hålla fast vid värderingar och värdighet i mötet med medarbetare och hyresgäster. P:et är som en liten logotyp i sig själv, och kan användas i sammanhang där utrymmet är begränsat eller där det bara behövs en enkel men iögonenfallande signatur. 

Grafisk manual

I den grafiska manualen finns riktlinjer för hur färger och typsnitt bör användas i olika sammanhang för att hålla ett genomgående och tydligt visuellt uttryck. Grundfärger och komplementfärger anges med färgkoder och beskrivs efter sina olika egenskaper. För Pioneros del valdes en lugn och jordnära palett som går att kombinera och som på olika sätt framhäver den genomgående enkla och samtidigt reflekterande blå färgen.

Vad vill du ha hjälp med? Skriv till oss!