Oculus Go, AR-funktioner och dating

Facebooks årliga utvecklingskonferens den 1-2 maj är igång. Mark Zuckerberg inledde konferensen med ett tal.

“Vi måste göra mer för säkerheten och det ska vi göra men vi ska också fortsätta bygga”.
I inledningstalet för F8 – Facebooks årliga konferens där allt handlar om Facebook, dagsläget och kommande utvecklingsprojekt hamnade det stora fokuset på den personliga säkerheten efter att The Guardian, The New York Times samt den brittiska tv-kanalen Channel 4 i mars avslöjade att personlig information från Facebookanvändare deltats vidare till Cambridge Analytica och att informationen sedan använts för att påverka väljare i bland annat det amerikanska presidentvalet. Mark Zuckerberg sa att säkerheten kommer vara i fokus i det utvecklingsarbete de står inför. 


Så vilken utveckling kommer att ske inom Facebook och Instagram inom kort?
När det gäller Facebook verkar de ge sig in i dating-branschen.
-Visst kan Facebook hjälpa till, sa Zuckerberg och förklarade att en datingprofil ska bli möjlig att skapa, som naturligtvis ska vara så privat man vill att den ska vara (med anledning av säkerheten).
När det gäller Messenger så kommer vi få se en enklare och renare design. De satsar också på att öka snabbheten i tjänsten och inför AR Camera Effect – alltså effekter och filter.
AR Camera Effect kommer också införas på Instagram – gissningsvis i bildpubliceringsläget där du idag bara kan välja färg- och ljusfilter till bilden.
En av de större nyheterna för Instagram är att man inför live-chatt. En eller flera vänner kan delta och du kommer nå tjänsten via en ny chatt-ikon i appen. 


Avslutningsvis i sitt tal lanserade Zuckerberg VR-glasögonen Oculus Go. Glasögonen fungerar redan med ett 1000-tal VR-spel, sociala appar och 360-upplevelser.