Framtiden är privat

Facebook avslutade april och började maj med sin årliga konferens F8. Vi har spanat in vilka nyheter och förändringar som är att vänta.

 

Facebooks grundare Mark Zuckenberg inledde konferensen med ett tal – ”Framtiden är privat.” I talet berättar han om hur man bygger en plattform med fokus på integritet.

Internetanvändarna har generellt börjat bry sig mer om sin integritet på nätet och på Facebook är det inget undantag. Därför måste Facebook tänka om och lyssna på användarna. Från att ha haft ett öppet nyhetsflöde kommer fokuset istället ligga på grupper samt event, det enligt dem själva är det mest uppskattade.

Fler förändringar i utseendet kommer vi att se, det klassiska blåa kommer sakta men säkert försvinna. Istället kommer designen gå i samma tema som deras app Messenger.

Fler som har nyheter att vänta är Windows och MacOS, kommunikation har aldrig varit så viktigt som nu, heller aldrig så lätt. Desktop kommer att få en app för Messenger, i Appen kommer det vara möjligt att chatta, samt ringa videosamtal.

Företag kan nå sina potentiella kunder på ett helt nytt sätt genom nya funktioner i Messenger. En Q/A funktion kommer att lanseras, där personer kommer att få automatiska svar på de vanligaste frågorna om företaget t.ex. ”vilka öppettider har ni på torsdag?”
Ytterligare en funktion för företag är tidsbokning, direkt i Messenger kan man göra en tidsbokning för frisörer, bilverkstäder och städbolag.

Som tidigare nämnt så är kommunikation viktigt, Facebook vill nu att man ska komma sina vänner ännu närmare. I framtiden kommer det vara möjligt att chatta mellan apparna Messenger, Instagram och WhatsApp.

 

Avslutningsvis avslöjas det att två nya modeller av VR-glasögon, Oculus Rift S och Qculus Quest kommer börjas säljas i 22 länder den 21 maj, inklusive Sverige.

Lämna en kommentar