AI, livetextning och Android Q på Google I/O

I början av maj gick Googles årliga utvecklarkonferens I/O av stapeln, som i dagarna tre fylldes med spännande nyheter.

 

Pixel 3a och Pixel 3a XL är på väg ut på marknaden
Inte ett nytt år utan en ny version av Googles telefoner, Pixel 3a och Pixel 3a XL är på väg ut på marknaden. Google lanserar telefoner med högteknologiska egenskaper som är utformade av AI. Förstärkt verklighet ( AR) kommer också finnas med i kartfunktionen. Där kommer verkligheten (gå riktningen) kombineras med det digitala, en 3D-ikon som visar målet.
Istället för att se en digital version av miljön kommer det alltså vara verkligheten som man ser på kartan.

Time Lapse är en ny funktion på kameran, en funktion som gör det möjligt att fota stillbilder och sedan göra om dem till en video.
I en tid där mobilerna är ett viktigt redskap är laddning viktigt. Det har Google tänkt på genom att ha en snabbladdning på 15 minuter som ger batteritid upp till 30 timmar.

 

Google assistenten…
…ska bli snabbare och effektivare genom nya egenskaper där det kommer vara möjligt för assistenten att skiva kommandon mellan flertalet appar.
GPS är en stor hjälp när vi kör bil, men inte alltid så säker. Med det nya körläget kommer bilkörning bli säkrare.

 

Googlesökningar tillsammans med AR. 
På I/O konferensen visades det upp nya funktioner på webbsökningar, nämligen förstärkt verklighet (AR). Tack vare mobilkameran fungerar denna funktion och om du gör en sökning på en haj, så kan du få upp en haj i den miljön som du befinner dig i.

 

 

Android Q och livetextning
Android Q är ett operativsystem som lägger större fokus på tillgänglighet för att möta de personer som har olika typer av funktionsnedsättningar. Google adderar bland annat en ny inbyggd funktion- Livetextning. Med hjälp av AI är det nu möjligt att texta sina videoklipp och podcasts, men även filmer som filmats med mobilkameran.
Sist men inte minst så är operativsystemet förberett för 5G.

 

Integritet

Livetextning och 5G är inte det enda som Google satsat på i sitt nya operativsystemet, utan även integritet. Hela 50 nya säkerhets- och integritetsfunktioner kommer att finnas i telefonerna, ett stort steg framåt mot ett säkrare internetanvändande!

När funktionerna kommer till Sverige är ännu inte avslöjat.

 

Lämna en kommentar